Închide

Tenor faimos vine în premieră la Cluj cu rol jucat de 190 ori, interpretează arie dificilă. „E extrem de rar cântată în România, din cauza dificultății”

Cultură by Actual de Cluj - dec. 23, 2016 0 349

 

Tenor care a cântat pe scene din Berlin, Stuttgart, Dubai sau Paris vine în premieră la Cluj, în ianuarie, și încearcă una dintre cele mai dificile arii de operă.

E vorba de tenorul Bogdan Mihai, care în 11 ianuarie e invitat în distribuția operei „Bărbierul din Sevilia”, unde va interpreta și aria „Cessa di piu resistere”, extrem de rar cântată în România din cauza dificultății pe care o impune, inclusă în mod excepțional în cadrul acestei reprezentații, după cum spun reprezentații Operei Naționale din Cluj. „Bogdan Mihai reprezintă un talent rar și una dintre vocile de înaltă ținută recunoscute internațional, care au adus recunoaștere și prestigiu țării noastre, bucurând scenele lirice din întreaga lume”, completează aceștia.

bogdan-mihai-fbA debutat la Opera Națională din București în 2008, iar un an mai târziu îl regăsim pe scena Staatsoper Stuttgart, sub bagheta dirijorului David Parry, în rolul Almaviva, urmat de rolul Cântărețul Italian în apreciata producție a Operei din Stuttgart, Der Rosenkavalier. Scena din Marea Britanie a fost următoarea care l-a primit cu brațele deschise, în noua montare a operei Armida de G. Rossini, la Garsington Opera, debut ce i-a atras totodată invitația de a participa la celebra serie de Recitaluri Rosenblatt, din Londra. Cele mai recente și memorabile apariții ale tenorului Bogdan Mihai includ Semperoper Dresden, Deutsche Oper Berlin și Théâtre du Châtelet din Paris cu acest rol, abordat în mod unic: Contele Almaviva. La invitația sopranei Angela Gheorghiu, Bogdan Mihai a participat și la o serie de concerte la Suntory Hall, în Tokyo. De altfel, priviți imaginea din stânga – așa arată prezentarea sa pe Facebook.

Rolul Almaviva l-a adus pe scenă în Barcelona sau Montreal, dar și Dubai, chiar la inaugurarea primului teatru liric înființat aici. În total, în zece ani de carieră – peste 190 de apariții în acest rol.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare