Închide

TEDx de Cluj: discursuri, competiție cu premii și expoziție de produse „ale viitorului”

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 14, 2016 0 232

Ediția 2016 a conferinței TEDxCluj are ca temă demontarea miturilor: „MYTHBUSTING– lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul” și se va desfășura în 20 februarie, la Cinema „Florin Piersic”. În agenda evenimentului apare și o expoziție cu produse ale viitorului.

Organizatorii lansează la această ediție competiția TEDxCluj Award, care urmărește să premieze profesioniștii din Transilvania care inovează în domeniul lor de activitate, prin idei curajoase ce pot schimba lumea sau care aduc noutăți tehnologice nebănuite. În prima fază a competiției, oricine poate face propuneri pe website-ul www.tedxcluj.com. Perioada nominalizărilor este 14-28 ianuarie, urmând ca până în 31 ianuarie echipa TEDxCluj, împreună cu un juriu format din parteneri din domeniul inovației să selecteze zece propuneri pe baza criteriilor anunțate pe site. Reprezentanții juriului se vor întâlni apoi cu inovatorii selectați pentru a discuta despre mentorat, dezvoltarea ideilor în afaceri și consiliere financiară, iar în perioada 13-16 februarie vor fi alese trei cele mai bune propuneri. Câștigătorul TEDxCluj Award 2016 va fi anunțat în cadrul conferinței din 20 februarie.

În completarea discursurilor și a performance-urilor, organizatorii pregătesc și Innovation & Tech Expo, unde participanții vor putea testa gadget-uri noi, produse de design creativ și practic în același timp sau obiecte care aduc împreună concepte independente pentru prima dată. Printre acestea se numără Husa ArKase, ce încarcă bateria telefonului prin regenerarea energiei consumate de utilizatori. Idei 3D prezintă ochelarii Cardboard, o modalitatea ieftină de a experimenta realitatea virtuală cu ajutorul telefonului mobil, iar SnapIT propun ochelari personalizați prin încorporarea unei micro-camere conectate la smartphone.

Lista vorbitorilor și a invitaților care vin la TEDxCluj 2016 va fi anunțată în perioada următoare. Pentru participarea la conferință, doritorii mai pot cumpăra bilete de tip „Early Bird” la prețul de 44 de euro de persoană, urmând ca după epuizarea acestora un bilet să coste 65 de euro. TEDxCluj este un eveniment non-profit, iar fondurile strânse sunt folosite pentru a crea evenimente adresate comunității TEDxCluj.

Vom demonta mituri din două direcții: dinspre evoluția cunoașterii științifice, adică acele mituri care nu puteau fi distruse până mai ieri; în al doilea rând, vom porni pe urmele acelor intuiții care se simt și par să fie adevărate, dar care, atunci când sunt supuse unui test riguros, nu mai stau in picioare”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj.

TEDxCluj este o inițiativă locală și independentă care aduce experiența internațională TEDx în Transilvania. Primul eveniment TEDxCluj s-a desfășurat în 2010, iar de atunci peste 3.500 de persoane au participat la cele 10 evenimente organizate de echipa TEDxCluj sub deviza TED: „Ideas worth spreading” – „Idei care merită răspândite”. Ultima ediție TEDxCluj, cu tema „Learn – Unlearn – Relearn” („Învățare – Dezvățare – Re-învățare”), a însemnat 1.017 participanți, 12 ore de conferință și 35 de invitați – vorbitori și artiști.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare