Închide

Teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca marchează 70 de ani de la înființare. Ce pregătește

Cultură by Actual de Cluj - ian. 29, 2020 0 418

Teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca marchează săptămâna viitoare 70 de ani de la înființare.

Se întâmplă miercurea viitoare, 5 februarie, când clujenii sunt invitați să ia parte la sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Ziua va fi marcată cu spectacole, ateliere, o lansare de carte și o proiecție. Manifestările aniversare vor începe de la ora 10, la sediul instituției, cu spectacolul „Cartea cu Apolodor”, în regia Monei Marian, spectacol în limba română.

De la ora 11.30 va fi prezentat spectacolul în limba maghiară ”Tornyocska”/”Turnulețul”, cu regia semnată de Jakab Ildikó. De asemenea, între orele 10 și 12, în studioul instituției vor avea loc Atelierele „Puck” iar sărbătoarea se va încheia cu momentul ”O istorie a poveștilor la Teatrul de Păpuși Puck”.

În anul 1948 se pun bazele primei trupe de teatru de păpuşi din Cluj sub patronajul Sindicatului Mixt al Artiştilor, Scriitorilor şi Ziariştilor, iar in 5 februarie 1950 ia ființă Teatrul de Păpuşi din Cluj. ”Istoricul Teatrului Puck se leagă, în timp, de preocuparea specială pentru păpuşă, de la bi-ba-bo la wayang, de la marionetă la obiectul animat. Respectul pentru opţiunea echipei fondatorilor s-a perpetuat, sub influenţa doamnei regizor Kovács Ildikó, reperul profesional şi mentorul a generaţii întregi de actori, regizori, scenografi care au activat în Teatrul de Păpuşi din Cluj”, explică reprezentanții instituției de cultură.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu