Închide

Teatru la festivalul de film Comedy

ActualitateCulturăFestival by Actual de Cluj - oct. 06, 2015 0 339

Patru piese de teatru reprezentative pentru scena teatrală autohtonă apar pe agenda Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj 2015, care are loc în perioada 16-25 octombrie. 

Primul dintre acestea, 39 de trepte în regia Gabrielei Dumitru, adaptare scenică după filmul omonim de John Buchan și Alfred Hitchcock, va avea reprezentația luni, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului Național. O comedie cu suspans, piesa îi aduce în fața spectatorilor Comedy Cluj pe Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Viorel Cojanu, Claudia Prec, Bogdan Talaşman. Produs de Teatrul Mic București, spectacolul a fost prezent în această vară în secțiunea FRINGE a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, Festivalul de la Edinburgh.

Tot de la Teatrul Mic vine și spectacolul Vania și Sonia și Mașa și Spike, în regia lui Horia Suru, care se va juca marți, 20 octombrie, ora 19.30, în sala mare a Teatrului Național. Piesa, care îi are în distribuție pe Gheorghe Visu, Liliana Pană, Mihaela Rădescu, Ștefan Lupu, Ana Bianca Popescu și Andreea Grămoșteanu, este o comedie cu gust amărui în care temele şi atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan. Pentru această piesă dramaturgul american contemporan Christopher Durang a primit, în 2013, Premiul Tony.

Cel de-al treilea spectacol prezent la Comedy Cluj 2015 este În parc, o comedie spumoasă scrisă și regizată de Radu Iacoban și produsă de Godot Café-Teatru. Alături de Istvan Teglaș și Rodica Lazăr, din distribuția piesei face parte cunoscuta actriță Ana Ularu. Intrată datorită talentului ei în atenția regizorilor de la Hollywood, Ana Ularu a încheiat recent filmările pentru lungmetrajul ‘’Inferno’’, regizat de Ron Howard, film în care îl are ca partener pe Tom Hanks. Spectactorii Comedy Cluj 2015 o vor putea vedea pe scenă vineri, 23 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului Național.

Ultimul spectacol de teatru din cadrul Comedy Cluj 2015 va avea loc duminică, 25 octombrie, ora 19.30, tot la Sala Euphorion. Este vorba de piesa Cupluri,  un spectacol coupé, realizat din trei piese scurte ale dramaturgului Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu. Textul este inteligent şi inofensiv-ireverenţios, iar regizorul exploatează excelent talentul celor distribuiți. Spectacolul îi aduce pe scena festivalului pe Andreea Vasile (actrița care le-a interpretat pe Dora în filmul ‘’De ce eu?’’ și pe Nico în serialul HBO ‘’Umbre’’), Diana Cavallioti, Tudor Aaron Istodor, Conrad Mihai Mericoffer, Dan Rădulescu, Irina Velcescu și Cristina Florea.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană. Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României. Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 și este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu