Închide

Teatru în stradă, îl pune în scenă Teatrul Național, premiera e diseară la 20

Cultură by Actual de Cluj - mai 12, 2016 0 388

Spectacol de teatru în mijlocul străzii, diseară la ora 20 pe platoul de lângă monumentul memorandiștilor, de pe bulevardul Eroilor (foto): îl pune în scenă chiar Teatrul Național din Cluj.

E prima producție a instituției de cultură concepută specoal pentru a fi jucată în stradă: „d’ECOurage” este o montare realizată după un concept de Andrea Gavriliu, care semnează scenariul, regia şi coregrafia spectacolului, pe muzica lui Mihai Dobre, scenografia Valentin Codoiu.

Andrea Gavriliu este absolventă a secţiei de Actorie a Facultății de Teatru şi Televiziune de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj, plus un master de coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ și este, în acest moment, una dintre cele mai interesante și solicitate coregrafe din ţară, fiind realizatorul și coregraful a numeroase spectacole de teatru.

decouragePentru spectacolul d’ECOurage, Andrea, odinioară studentă a profesorului Miklós Bács, s-a întâlnit şi a lucrat cu noua generaţie de studenţi ai profesorului clujean: Andreea Bănică, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriş, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Denisse Moise, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Maria Teișanu, Victor Tunsu, Eric Țuțuianu. MIklos Bacs e același care a primit în acest an premiul special de mentor al tinerelor generații de actori la Uniter.

„Spectacolul se va desfășura în stradă, pentru a fi mai aproape de spectatori, și datorită subiectului pe care montarea îl abordează: „d’ECOurage aduce în stradă 15 studenți-performeri care vor spune prin dans și umor povești nu tocmai amuzante despre diversele tipuri de poluare care ne ocupă zilnic timpul și spațiul: suntem ceea ce bem și mâncăm, suntem ceea ce vorbim, suntem ceea ce respirăm. Pe ritmurile energice ale lui Dobrică de la Șuie Paparude și cu un limbaj coregrafic-ludic-matematic, performerii au misiunea de a-i capta pe trecători și de a-i ține preț de 30 de minute pe pietonala Eroilor pentru un spectacol stradal tineresc dar cu un mesaj înțelept“, explică Andrea Gavriliu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu