Închide

Taximetriștii din Cluj protestează la București și anunță că intră în greva foamei

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 29, 2024 0 455

Zeci de taximetriști din Cluj s-au adunat în Capitală și în această dimineață și continuă protestul alăturii de colegii din București, în Piața Constituției. Unii dintre șoferi anunță că au intrat în greva foamei. Aceștia doresc modificarea legislației privind transportul în regim de taxi și transportul alternativ.

Foto Actualdelcuj.ro/ taximetristi

Câteva sute de taximetriști au protestat și miercuri în Piața Constituției și Piața Victoriei pentru modificarea legislației privind transportul în regim de taxi și transportul alternativ, transmite Digi24.ro.

Președintele Asociației Pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți, Radu Viorel, a declarat că taximetriștii vor rămâne în stradă pe termen nelimitat, dacă nu vor fi efectuate modificările legislative. Ei doresc limitarea numărului celor care oferă servicii de transport alternativ – care sunt, potrivit lui, Viorel, „câtă frunză și iarbă” -, dar și să poată folosi mașini mai vechi.

„Vom solicita creșterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-și mai pot cumpăra alte mașini noi, venind după o criză economică. Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat”, a spus Viorel, înainte de discuțiile de la Guvern.

Reprezentantul taximetriștilor a mai spus că mediul politic „nu a ținut cont de faptul că există o lege privind transportul de persoane, transportul public și a dat o lege paralelă care face același lucru, dar cu condiții mult mai relaxate și mult mai libere decât la taxi”.

Primăria Capitalei a transmis că va elibera joi, 29 februarie, 3.780 de licențe taxi pentru persoane fizice sau firme, conform Economedia. Întrebat despre protestul taximetriștilor care a început luni la Piața Constituției și concurența între serviciile clasice de taximetrie și platformele de transport alternativ, Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a spus că nu este de acord cu transportul alternativ în administrarea Ministerului Transporturilor și lipsa unor limite la numărul licențelor, așa cum există pentru taximetrie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu