Închide

Târg al creatorilor populari în centrul Clujului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 22, 2019 0 94

Un târg al creatorilor populari, cu meșteri populari veniți din toate zonele țării, e organizat peste câteva zile la Cluj.

E vorba de tradiționalul deja Târg al Creatorilor Populari organizat anual de Muzeul Etnografic al Transilvaniei în piața Avram Iancu din centrul Clujului, în acest an între 24 și 26 mai, când în piață vin meșteri populari din toate zonele reprezentative ale țării. „Iubitorii creației tradiționale și amatorii de suveniruri turistice vor putea achiziționa, la preț de producător, produse ale activității unor creatori populari contemporani din România, printre care se numără: costume populare, obiecte din lut, obiecte din lemn, icoane pe sticlă și lemn, ouă încondeiate și multe alte produse tradiționale”, arată reprezentanții muzeului. Târgul e deschis de vineri până duminică între orele 8 și 21.

Târgul Creatorilor Populari este organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei anual, la sfârşitul lunii mai, în centrul oraşului Cluj-Napoca. Prin acest tip de manifestări, Muzeul Etnografic al Transilvaniei doreşte revigorarea meşteşugurilor tradiţionale din comunităţile rurale, meşteşuguri în curs de dispariţie, dar care supraviețuiesc prin intermediul unor meşteri-creatori care au păstrat contactul cu tradiţia. Produsele acestora păstrează tehnicile, formele, ornamentica tradiţionale, iar prin promovarea lor de către muzeu este înlesnit accesul publicului la valorile vechii culturi rurale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare