Închide

Tâlhărie în Dej, un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a îmbrâncit un bătrân de 89 de ani și i-a furat 5.000 de lei din buzunar

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 09, 2024 0 141

Tâlhărie în Dej, un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a îmbrâncit un bătrân de 89 de ani și i-a furat 5.000 de lei din buzunar.

Fapta s-a petrecut în 16 august în jurul orei 21.30, când persoana vătămată, în vârstă de 89 ani, se deplasa pe strada Eroilor din Dej  spre str. Țibleșului, moment în care, în dreptul imobilului cu nr. 5, pe trotuar s-a intersectat cu inculpatul, care l-a prins cu mâinile, l-a bruscat și l-a împins, victima căzând la sol. Profitând de starea de creată și de faptul că victima este vulnerabilă, fiind înaintată în vârstă, inculpatul i-a pus mâna direct pe buzunarul stâng al pantalonilor, de unde i-a sustras un portmoneu, în care se afla suma aproximativă de 5.000 lei.
Persoana vătămată nu a mai fost agresată după căderea la sol, inculpatul părăsind zona în grabă. Aceasta nu s-a mai putut ridica, rămânând la sol, până în jurul orei 21:44, când un șofer care se deplasa pe str. Eroilor și a observat-o, fapt pentru care a solicitat intervenția poliției. Persoana vătămată a fost transportată în cadrul Spitalului municipal Dej, unde i s-au stabilit următoarele diagnostice medicale: excoriație cot stâng și stare post consum alcool. Susnumitul a fost lăsat în cadrul CPU pentru supraveghere și investigații medicale suplimentare.

Autorul tâlhăriei a fost depistat și trimis în judecată iar în urmă cu câteva zile Judecătoria Dej l-a condamnat, în stare de arest preventiv, la trei ani și șase luni de închisoare pentru tâlhărie calficată, cu executare. În plus a fost obligat la plata a 900 de lei către persoana vătămată și a 1.800 de lei către Stat reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.000 lei este aferentă urmăririi penale. Decizia poate fi contestată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare