Închide

Tabără internațională de pictură în parcul central din Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 17, 2018 0 122

Tabără internațională de pictură în parcul central din Cluj, mai exact în pavilionul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, cu 16 studenți și patru cadre didactice de la UAD și Academia de Artă „Eugeniusz Geppert”din Wrocław.

„Vor crea într-o atmosferă mai puţin academică, subliniind prin schimbul lor de idei, viziuni şi experienţă importanţa Centenarului în existenţa omului contemporan”, arată UAD Cluj. „Anul 2018 marchează anul centenarului pentru ambele ţări prietene ale căror destine s-au mai intersectat în istorie, dacă ne gândim la tezaurul polonez care, la începutul celui de-al doilea război mondial, fie a tranzitat teritoriul românesc, fie a fost chiar păstrat de către BNR. Polonezii poartă şi astăzi un mare respect României pentru curajul de a fi ajutat un popor aflat la nevoie în vremuri de restrişte”.

Săptămâna de tabără din Cluj urmează unei săptămâni poloneze în cadrul căreia studenţii şi cadrele didactice s-au întâlnit şi au lucrat împreună la Casa de Creaţie a ASP Wrocław din Luboradow. Tabăra va avea şi o finalitate expoziţională, urmând ca lucrările create în aceste două săptămâni să fie prezentate publicului larg atât aici la Cluj, în Galeria Casa Matei, cât şi în Wrocław în galeria Neon.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare