Închide

Tabără de sculptură în campusul unei universități din Cluj, opt studenți ai unei alte universități au creat sculpturi din piatră de Viștea. ”O premieră la noi în țară, din ce știm”

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 02, 2023 0 245

Tabără de sculptură în campusul unei universități din Cluj, opt studenți ai unei alte universități au creat sculpturi din piatră de Viștea.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca și Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj-Napoca, prin Departamentul de Sculptură, oferă o premieră, printr-un parteneriat, la nivelul colaborării între instituțiile academice din oraș: organizarea unei tabere de sculptură în campusul USAMV Cluj-Napoca, în care studenții UAD au creat opt lucrări din piatră de Viștea, cu tematică din universul științelor vieții.
Timp de două săptămâni, studenți din anii II-III la Sculptură au lucrat împreună cu profesorii lor coordonatori în tabăra organizată în aer liber, în apropierea Centrului de Cercetări pentru Biodiversitate, din campusul USAMV. Sculpturile vor fi expuse în campusul USAMV. ”Am încercat să răspundem pozitiv la provocarea lansată de USAMV Cluj-Napoca, de a elabora opt bio-discursuri în piatră, acestea fiind concepute în strânsă legătură cu locul în care au fost create. Chiar dacă este un demers didactic, o premieră la noi în țară din ce știm, reprezintă o provocare, pentru că tot proiectul este mult mai spectaculos decât la orele de curs sau de practică. Și pentru USAMV este o experiență benefică, fiind beneficiara unor lucrări unice, reprezentând forme organice, din universul științelor vieții”, spun coordonatorii proiectului din partea UAD – Florin Marin și Radu Handru.
Sculpturile studenților din tabăra organizată în campusul USAMV Cluj-Napoca au fost create din blocuri de piatră naturală din calcar de Viștea, cunoscută prin culoarea albă cu irizații gălbui. Lucrările urmează să fie amplasate în fața unor clădiri reprezentative din campusul USAMV Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare