Închide

Sute de ghivece de flori colorate și plante verzi donate pentru înfrumusețarea centrului Clujului. ”Schimbările sunt notabile”

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 13, 2022 0 249

Sute de ghivece de flori colorate și plante verzi au fost donate până acum locuitorilor de pe o stradă din centrul Clujului, redesenată ca semipietonală, în încercarea de a înfrumuseța zona. Proiectul e al asociației Daisler, ai cărui reprezentanți spun că scopul a fost acela de a arăta publicului ”ce transformare uriașă rezultă din astfel de demersuri mici”. ”Iar schimbările sunt notabile”, adaugă aceștia.

”E culoare la fiecare pas, oamenii se opresc să se fotografieze, se bucură de zonă într-un stil aparte și nu numai”, spune președintele asociației, și inițiatorul proiectului, Andi Daiszler. ”Micile afaceri au început și ele să adopte flori, să cumpere flori, să investească în felul în care arată întreaga zonă, nu doar perimetrul lor. Oamenii ne spun că le-am redat încrederea că se poate face ceva frumos. Chiar duminică, la ultima livrare, ne-au felicitat oameni din Timișoara și Sibiu care au intrat pe stradă atrași fiind de ghivecele noastre”.

În cei trei ani ai proiectului Centrul Verde, locuitorii zonei Piața Muzeului din Cluj-Napoca și străzile adiacente în 2020, respectiv de pe strada Andrei Șaguna în 2021 și 2022, au beneficiat de mii de ghivece cu mușcate provenite de la producători locali și de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, achiziționate de la aceștia de Asociația Daisler și apoi donate.

”Concluzia: dacă în 2020 ghivecele cu plante însemnau o pată timidă de culoare în designul majorității teraselor și barurilor din zona Piața Muzeului, în 2022 au apărut ghivece mari cu arbori și copăcei, jardiniere cu flori și aranjamente verzi în multe zone centrale ale orașului, aduse și amenajate de cei cărora Centrul Verde le-a vorbit direct. Și deși nu ne putem asuma întregul merit pentru înverzirea teraselor sau a geamurilor clădirilor din centru, putem cu certitudine susține că am contribuit la schimbare și că am fost imboldul necesar”, mai apreciază aceștia.

Toate florile au fost donate prin procese verbale de predare-primire, astfel că fiecare plantă are un îngrijitor al cărui menire e să se asigure că planta va fi udată și va bucura trecătorii din zonă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu