Închide

Sute de festivalieri au avut nevoie de ajutor medical la Electric Castle, numărul crește cu un sfert într-un an

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 23, 2019 0 194

Creștere cu un sfert al numărului de solicitări medicale la unul dintre cele mai mari festivaluri din România, Electric Castle, care a avut loc în weekend la Cluj.

E vorba mai exact de o creștere a cazurilor medicale cu 27%, după cum arată personalul medical dislocat în cele cinci zile de festival. De altfel numărul cazurilor de prim ajutor acordat a ajuns la peste 800.

Astfel, în cele cinci zile ale festivalului, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 868 de persoane, din care 12 persoane au fost transportate la spital. „Comparativ cu ediția 2018 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o creștere de 27%”, arată un raport al forțelor de ordine prezente la festival. De menționat, în schimb, că urgențele nu au fost deosebite.

 

Festivalierii care au fost trimiși la spitale au fost suspecți de traumatisme – la gleznă ori la cap. În rest, covârșitoarea majoritate a cazurilor consultate au fost minore: doar pentru 74 s-au întocmit fișe medicale, iar pentru restul de aproape 800 tratamentul a fost acordat pe loc pentru simtome ușoare – epuizare, dureri de cap, deshidratare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, explică pentru actualdecluj.ro: „la câți participanți au fost la festival, cam 30.000 pe zi, 150 de cazuri pe zi nu e mult. Te mai zgării, te mai așezi pe ceva, mai aluneci. Mai face cineva exces de băutură, dar nu este ceva ieșit din comun. Și într-un oraș de 30.000 de persoane se întâmplă să ajungă la spital astfel de cazuri”.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu