Închide

Surpriza vaccinării: Corelaţia neaşteptată dintre numărul de salariaţi şi rata vaccinării pe judeţe. Rata vaccinării în judeţe precum Suceava, Giurgiu şi Botoşani, unde ponderea angajaţilor în totalul populaţiei este între 13 şi 17%, este cea mai redusă, de doar 16- 17%. Care e situația la Cluj

Economie by Actual de Cluj - aug. 26, 2021 0 193

În Bucureşti, Cluj sau Sibiu, unde rata de angajare este între 35 şi 50%, rata de vaccinare este între 35 şi 45% ♦ Coeficientul de corelaţie este de 0,86, ceea ce indică statistic o corelaţie puternic pozitivă, după cum arată Ziarul Financiar.

Judeţele cu cei mai puţini angajaţi raportaţi la populaţia totală, pre­cum Suceava, Giurgiu şi Boto­şani, unde rata de angajare este între 13 şi 17%, au cele mai mici ra­te de vaccinare, de doar 16-17%. În schimb, unde există o pondere mare a salariaţilor, cum sunt Bucureşti (cu o rată de angajare de 54%), Cluj (34%) şi Sibiu (33%), rata de vaccinare e mai mare, între 35 şi 45%. Aceasta înseamnă că statutul de salariat im­plică o responsabilitate socială şi o altfel de relaţie a individului cu statul şi cu societatea. Angajaţii, la stat sau la privat, odată ce au în cotidianul lor responsabilitatea de a merge la serviciu, beneficiind de asigurări sociale, de o organizare a vieţii individuale, au o mai mare încredere în stat şi în ceea ce li se propune dinspre stat, inclusiv această idee a vaccinării, care protejează individul, dar şi pe cei din jur.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare