Închide

Surpriză pe piața chiriilor din Cluj Napoca – diferențe mari de preț față de București sau Timișoara

ActualitateEconomieSocialTop News by Actual de Cluj - iun. 30, 2023 0 352

imobiliare, chirii, apartamente

Potrivit datelor Imobiliare.ro, clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere. Clujul rămâne cel mai scump oraș pe segmentul locuințelor mici cu 1 și două camere, în vreme ce valoarea chiriilor din Capitală se detașează față de restul orașelor în cazul apartamentelor mari.

La nivel național, în luna iunie, chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la o sumă rezonabilă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro, conform datelor Imobiliare.ro. Dacă ne îndreptăm atenția către garsoniere, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro și 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică până la 400-650 de euro, conform Imobiliare.ro.  

Clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Avem diferențe foarte mari de la un oraș la altul, chiar dacă vorbim de orașe absolut comparabile din punct de vedere a venitului mediu sau a numărului de locuitori. Atractivitatea municipiului Cluj-Napoca, numărul mare de studenți, apetitul pentru investiții imobiliare de tipul buy to rent a celor cu venituri ridicate, dar și dezvoltarea cu precădere în zonele periferice și în comunele limitrofe mențin chiriile medii din municipiul Cluj-Napoca peste cele practicate in București. – Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Astfel, datele Imobiliare.ro arată că în Cluj-Napoca, prețurile solicitate s-au menținut la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 475 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%.

În București, așteptările proprietarilor se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 470 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 650 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+11,8%), potrivit datelor analizate de Imobiliare.ro. 

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare