Închide

Surpriză de proporții pentru Emil Boc. Va avea contracandidat la Primăria Cluj chiar din propriul partid / Sabin Sărmaș: 20 de ani sunt mulți. Clujul are nevoie să treacă la alt nivel

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 16, 2024 4 11227

Speculațiile care circulă de câteva luni prin presă și chiar prin partide, privind o candidatură din partea deputatului PNL Sabin Sărmaș încep să se confirme. El lasă se se înțeleagă că e pregătit să-l contracandideze pe primarul Emil Boc pentru Primăria Cluj Napoca. „20 de ani sunt prea mulți și Clujul are nevoie să treacă la alt nivel”, a comentat Sărmaș pentru Actual de Cluj, fără însă să-și dezvăluie strategia politică în sensul acesta. „Voi avea în scurt timp o prezentare oficială a planului meu politic” s-a limitat acesta să răspundă când a fost chestionat dacă va intra în competiție cu Emil Boc pentru Primărie.

În ultimii doi ani, Sabin Sărmaș a avut mai multe poziții care l-au plasat în contradicție cu liderii administrației clujene, cea mai vehementă fiind expusă joi. Sărmaș l-a criticat deschis pe primarul Emil Boc pentru atitudinea avută în Consiliul Local față de reprezentanții mediului cultural. „Oamenii de cultură nu vin în Consiliul Local să facă circ, așa cum îi acuză primarul. Ei au cerut un lucru de bun simț, să fie transparentizat modul în care sunt alocați banii pentru cultură”, a comentat Sărmaș într-o postare pe rețele de socializare, subliniind  că va susține până la capăt demersul și petiția privind punerea în dezbatere publică a unui regulament de finanțare a activităților culturale, așa cum au propus USR și semnatarii din mediul cultural.

Ieșirea lui Sărmaș a fost comentată mai ales în partid (spun sursele Actual de Cluj), iar publicația Ziar de Cluj a scris că Sabin Sărmaș candidează pentru primăria condusă de Emil Boc și că acesta cel mai probabil va fi îndepărtat din PNL.

Strategia unei candidaturi independente din partea lui Sabin Sărmaș ar fi cea mai plauzibilă, așa cum se întâmplă de exemplu la Târgu Mureș, unde liberalul Horațiu Suciu tocmai și-a anunțat o candidatură independentă, în speranța că în jurul său vor fi coalizate toate celelalte partide interesate să scoată UDMR-ul de la conducerea Primăriei Târgu Mureș și Consiliului Județean Mureș. Însă nu este exclus nici ca Emil Boc să nu mai dorească să candideze, așa cum în repetate rânduri s-a scris, acesta țintind un post mai înalte la Comisia Europeană.

La Cluj Napoca, niciun partid nu și-a anunțat încă oficial un candidat pentru Primărie, nici PSD, nici Forța Dreptei, nici AUR. Singura formațiune care a desfășurat o competiție internă pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 2024 este USR-ul.

Despre Sabin Sărmaș, foto jos, se știe că este în relații apropiate cu vechea gardă liberală – mulți dintre ei acum parte din Forța Dreptei – însă nu doar cu liberalii. El ar putea avea susținere inclusiv din zona PSD și USR (având în vedere profilul său profesional).

sursa foto: Facebook

IT-ist de profesie, deputatul liberal clujean Sabin Sărmaș este președintele Comsiei de IT din Camera Deputaților. El a fost pentru un an șeful Autorității pentru Digitalizarea României, iar în 2022 a condus din postura de președinte cea mai importantă Conferință internaționalp de IT&C, a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) de la Geneva.

 

4 comentarii

  1. Va rugam sa prezentări mai.multe informații despre acest domn Sărmaș…ar fi o varianta buna de contracandidat ? ( ar avea sanse reale împotriva tov. Boc?). Cam.mult 20 de ani, intr-adevar iar lentoarea din Primarie e cam mare. Si cam multe blocuri printre case în ” orașul verde”. Și cam gituit traficul în multe locuri, cam strimte benzile de circulație pentru trotuare mult prea late, în unele locuri.

  2. Foarte bine trebuie un tanar cu viziune , ajunge cu betoane borduri maluri la somes metrou virtual si militieni la urbanism ajunge cu la familia piticului!

  3. Da, au mai fost și alții, mult mai vocali! 😂 Asta pentru a-i aminti doar pe Alexa și Ungureanu, dar toți s-au văzut zdrobiți de Boc. Ce șanse credeți că are unul pe care clujenii nu prea-l cunosc?
    Dacă vreți să-l bateți pe actualul primar, apoi vă trebuie un contracandidat serios, nu orice. În fine, cred că Boc nu va mai face peste 70% cu doar 60. 😂

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.