Închide

Studiu UBB: 3 din 4 clujeni sunt mulțumiți de viața pe care o duc, dar sunt nemulțumiți de parcări

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - aug. 07, 2018 0 388

Un studiu al Facultății de Științe Politice din Cluj, în cadrul căruia sute de clujeni au fost întrebați dacă sunt mulțumiți de calitatea vieții lor, arată că trei sferturi din clujeni sunt mulțumiți și speră la mai bine.

FSPAC face sondaj și întreabă mai bine de 500 de persoane, pe stradă, dacă sunt mulțumite de condițiile de trai; rezultatul: 78% răspund afirmativ, 85% spun că speră că în viitor vor trăi cel puțin la fel de bine. Potrivit rezultatelor studiului, cel mai mare grad de satisfacție este declarat în raport cu viața de familie, unde 89,3% dintre respondenți au bifat ”mult” sau ”foarte mult”. Cei mai mulți clujeni consideră că au suficient timp pentru relaxare (65,2%), că se odihnesc suficient (65%) și mănâncă sănătos (65,6%). Pe de altă parte doar 45,2% consideră că participă suficient de mult la activități culturale. „Persoanele intervievate au o părere bună despre calitatea spațiilor pentru petrecerea timpului liber, peste două treimi dintre respondenți evaluându-le pozitiv. Elementele de infrastructură (rutieră, canalizare, transport public, iluminat și salubritate) au avut de asemenea evaluări preponderent pozitive”, arată studiul.

Cele mai mari probleme cu care se confruntă clujenii la acest capitol sunt, conform studiului realizat de reprezentanţii FSPAC, parcările şi locuinţele sociale. Aceasta în condiţiile în care doar 29,8% dintre cei intervievaţi, adică puțin mai mult de un sfert, au o opinie bună despre situația parcărilor în Cluj-Napoca, în timp ce peste jumătate din respondenți evaluează situația locuințele sociale ca fiind neutră sau proastă.
Studiul a fost realizat la finalul anului 2017 și începutul anului 2018 pe un eșantion de 524 persoane, abordate pe stradă de operatorii de teren.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare