Închide

Studiu: Infecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă contra Delta / Cercetător: Acest lucru va ajuta la eliminarea variantei Delta

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - dec. 28, 2021 0 195

Cercetările efectuate de oamenii de știință sud-africani sugerează că infecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului, transmite Reuters.

Studiul, care nu a fost evaluat încă de cercetători independenți, a constatat că persoanele infectate cu Omicron, în special cele care au fost vaccinate, au dezvoltat o imunitate sporită împotriva variantei Delta.

La analiză au participat 33 de persoane vaccinate și nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud.

În timp ce autorii au constatat că neutralizarea contra Omicron a crescut de 14 ori la 14 zile de la infectare, ei au constatat, de asemenea, că a existat o creștere de 4,4 ori a acțiunii neutralizante contra variantei Delta.

„Creșterea neutralizării variantei Delta la persoanele infectate cu Omicron poate avea ca rezultat scăderea capacității variantei Delta de a reinfecta aceste persoane”, au declarat cercetătorii.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a scris luni pe Twitter că, dacă Omicron a fost mai puțin patogen, așa cum arată experiența sud-africană, „acest lucru va ajuta la eliminarea virusului Delta”.

”Dacă se va dovedi că așa este, perturbările provocate vieții noastre de Covid-19 se vor diminua”, a adăugat acesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare