Închide

Studiu: aproape 4 din 5 elevi din școlile înscrise în programul-pilot de educație financiară al unei bănci, dintre care una la Cluj, au bani de buzunar, iar 37% spun că pun o sumă deoparte când primesc de la părinți sau rude

Educaţie by Actual de Cluj - dec. 05, 2022 0 74

Aproximativ 4 din 5 elevi implicați în programul-pilot „LifeLab by BCR”, program de educație financiară și dezvoltare a abilităților de viață, inițiat de BCR și Școala de Bani, au banii proprii, arată datele unui studiu de evaluare inițială a proiectului. Studiul a fost realizat pe circa 1.000 de elevi din cele 4 școli.

Studiul s-a realizat în cele două școli LifeLab, Liceul „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș, și Școala Gimnazială nr. 1, din Poiana Mărului, județul Brașov, și în alte două școli de control, din județele Cluj și Constanța.

Conform datelor, cele mai multe sume provin de la părinți, fiind urmate de cele din partea bunicilor. 51% din elevii participanți la cercetarea din cele două școli în care se desfășoară programul-pilot primesc bursă lunară de la școală. 7% din liceeni primesc bani de la locul de muncă, în timp ce procentul acestora este mai mare cu 5% în cele două școli în care nu este programul.

În școlile LifeLab, 27% din elevi primesc bani zilnic, 21% de 2-3 ori pe săptămână, 21% o dată pe săptămână, 17% o dată pe lună și 14% doar la anumite ocazii – de exemplu, ziua de naștere, ziua onomastică, sărbători, colind, conform edupedu.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare