Închide

Strategia care te ajută să investești în imobiliare ca un profesionist. Totul pornește de la 3 criterii simple

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 05, 2024 0 262

Vrei să cumperi o locuință pe care să o închiriezi ulterior pentru a-ți asigura un venit constant? O investiție bună în imobiliare se poate face urmând trei criterii simple, este de părere autorul cărții “Dragă, unde-s banii?”, Adrian Asoltanie. Acesta le-a explicat pe larg în cadrul celui mai nou webinar organizat de Imobiliare.ro.

În primul rând trebuie să te asiguri că faci o investiție într-o proprietate în care chiriașul va locui cât mai mult.

“Oricine a deținut o proprietate imobiliară cu chiriaș știe că momentul în care anunță că pleacă este extrem de frustrant pentru că pe de-o parte îți dispar veniturile și pe de altă parte îți apar cheltuieli”, a spus Asoltanie în cadrul webinarului “Întreabă expertul”.

Așa ajungi la criteriul al doilea – trebuie să-ți alegi chiriașii cu mare grijă. Primul venit nu trebuie să fie neapărat și primul servit. Analizează din start care este profilul chiriașului pe care îți dorești să-l atragi cu proprietatea în care urmează să investești. Este un student? O familie? Sau poate o firmă?

Al treilea aspect care arată că faci o investiție imobiliară bună este că pe termen lung ai parte de cât mai puțină bătaie de cap cu ea.

“Totul pornește de la alegerea chiriașului pe care vrei să-l servești. Eu m-am setat pe o nișă – apartamentele care pot fi închiriate micilor firme”, a explicat invitatul webinarului organizat de Imobiliare.ro.

El consideră de bun augur o investiție într-un spațiu care se pretează închirierii către firme cu un număr restrâns de angajați. În primul rând, o firmă își permite să plătească o chirie mai mare, deci randamentul crește. Spațiul se închiriază nemobilat, iar pentru un apartament cu 2-3 camere proprietarul ajunge să scape astfel de cheltuieli de 10.000-20.000 de euro, bani care se regăsesc în randamentul investiției.

O firmă va păstra spațiul în care își are sediul pe o perioadă mai lungă de timp, va avea grijă de acesta și va necesita doar o bucătărie modestă, un aspect care poate fi folosit în negocierea prețului. Mai mult, apartamentele care se pretează cel mai bine închirierii către firme sunt cele aflate la parterul imobilelor care, de cele mai multe ori, sunt și mai ieftine.

“Din aceste mici elemente randamentul poate să ajungă la 10%-12%, am și proprietăți cu 17% randament pe an ceea ce în zona imobiliară este excepțional”, a mai spus Adrian Asoltanie în cadrul webinarului “Întreabă expertul”.

Vezi ce alte sfaturi oferă specialistul pentru identificarea celor mai bune proprietăți din Video de mai jos. 

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare