Închide

Statul acceptă o donație de 50.000 de tablete Favipiravir anti-Covid de la Terapia Cluj. Sunt importate din India

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 29, 2021 0 163

Statul român acceptă o donație de 50.000 de tablete ale medicamentului antiviral FluGuard de la fabrica Terapia S.A. din Cluj-Napoca, care nu este însă produs local, ci importat din India, potrivit unei Hotărâri de Guvern.

Guvernul României a aprobat ieri, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19. Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19, arată economedia.ro.

Reamintim că, luna aceasta, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală.

Medicamentele vor intra în posesia statului, care le va ceda Ministerului Sănătății pentru a trata bolnavii de COVID din spitale. FluGuard este denumirea comericală înregistrată pentru România a medicamentului internațional Favipiravir, care a fost folosit cu succes în infecțiile cu virusul gripal, dar și cu Ebola.

„Favipiravir rămâne o alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de COVID 19, în situația în care toate condițiile menționate pentru administrare în siguranță sunt îndeplinite. El poate fi utilizat în spital și în regim ambulatoriu, dar eliberat prin farmacia cu circuit închis, la recomandarea medicului specializat în cadrul unității sanitare cu paturi”, se arată în fundamentarea HG.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu