Închide

Startup Nation după înscrieri. Ministrul Lauffer: „Felicitări Clujului, e un oraș cu potențial uriaș în cercetare, inovare și creare de ecosisteme pentru startup-uri”

EconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 17, 2017 0 536

Surpriză în programul guvernamental Startup Nation, care finanțează planuri de afaceri depuse de firme noi: județul cu cele mai multe proiecte depuse, din provincie, e Clujul – foarte aproape de Capitală.

Cifrele au fost publicate în aceste momente de ministrul de resort Ilan Lauffer, care spune că programul Startup Nation e un „proiect fără precedent și foarte ambițios”. În total în țară au fost depuse 19.026 planuri de afaceri, dintre care la București au fost depuse 2.926 și sunt finanțate 1.399, deci un grad de finanțare de 47%; spre comparație în Cluj au fost depuse 2.289 dosare, dintre care vor fi finanțate 1.250 de proiecte – un grad de finanțare de 54%. „Felicitări Clujului, e extrem de aproape de București”, a remarcat ministrul într-o conferință de presă. „Și modul în care am fost primiți la Cluj – am avut o sală arhiplină de tineri și am insistat să promovăm programul și în acea zonă a dat rezultate. Din punctul meu de vedere, am mai spus, Clujul e un oraș cu plan uriaș în cercetare, inovare și creare de ecosisteme pentru startup-uri”.

În total în țară vor fi finanțate aproximativ 8.000 de proiecte.

Pe următoarele poziții în clasamentul celor mai multe dosare depuse în țară se află Timiș, Ilfov și Iași. „Aplicația a fost suprasolicitată în ultima zi”, a adăugat ministrul. „A fost un succes uriaș”.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu