Închide

Stagiuni în aer liber, două instituții de cultură din Cluj implicate

Cultură by Actual de Cluj - iul. 10, 2020 0 96

Două instituții de cultură din Cluj fac parte dintr-un lot de 11 instituții de gen din țară care vor organiza o stagiune în aer liber, după ce astăzi Ministerul Culturii lansează Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020.

”Starea de urgenta şi starea de alertă au generat noi reguli de petrecere a timpului liber, în condiţii speciale. Astfel1â, instituţiile de spectacol s-au adaptat şi au descoperit noi spaţii urbane care să fie utilizate pentru evenimente de care publicul să se poată bucura în siguranţă”, arată ministerul. ”În urma discuţiilor cu managerii de instituţii culturale din subordinea Ministerului Culturii am pregătit această stagiune estivală, adaptată situaţiei curente. Va fi o stagiune în aer liber care are potenţialul de a atrage public nou. Să nu uităm că artele spectacolului au debutat acum mai mult de 2500 de ani în aer liber şi doar de 500 de ani acestea se regăsesc în spaţiu închis”, a declarat ministrul culturii Bogdan Gheorghiu.

Stagiunea estivală de muzică şi operă a României 2020 implică 11 instituţii care vor organiza propria stagiune outdoor, e vorba de Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Filarmonica „George Enescu”, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Opera Naţională Română din Iaşi, Opera Naţională Română din Timişoara, Teatrul Muzical „Ambasadorii”, Teatrul Naţional de Operetă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa și Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Să menționăm, Opera din Cluj a anunțat deja că va organiza o microstagiune în aer liber în fiecare seară de vineri pe terasa CREIC, în Cluj-Napoca, primul spectacol fiind programat azi.

Image may contain: text

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare