Închide

Stagii plătite la Parlamentul European pentru tinerii absolvenți universitari / Eurodeputat Daniel Buda: O șansă de a interacționa cu oameni din diverse medii și culturi, de a-ați extinde rețeaua de contacte și de a-ți dezvolta abilități esențiale pentru viitorul profesional

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - apr. 22, 2024 0 159

Grupul Partidului Popular European (PPE) le oferă o posibilitate excelentă tinerilor absolvenți de universitate privind efectuarea unor stagii de cinci luni în cadrul Parlamentului European, care vor fi plătite.  Eurodeputatul clujean, Daniel Buda, a explicat că programul oferit de PPE reprezintă nu doar o oportunitate de a învăța despre procesele politice și legislative la nivel european, „ci și o șansă de a interacționa cu oameni din diverse medii și culturi, de a își extinde rețeaua de contacte și de a-și dezvolta abilități esențiale pentru viitorul lor profesional”.

„Este important ca tinerii să fie deschiși la noi idei și perspective, să se implice în activitățile și dezbaterile desfășurate în Parlamentul European, și cel mai important să nu ezite să-și exprime opinia! Felicit Grupul Popular European pentru această inițiativă și pentru că oferă cu adevărat o șansă tinerilor aflați la început de drum!s

Pe toată durata stagiului, tinerii stagiarii vor fi supravegheați de un administrator din cadrul secretariatului grupului PPE.

Ce oferă stagiul oferite de PPE

  • – Programul unui stagiu este de cinci luni și este adresat cetățenilor UE și candidaților din țările asociate și candidate. În plus, se acordă stagii prin derogare unui număr limitat de cetățeni din alte țări.
  • – Acest tip de stagiu se adresează tinerilor care au o diplomă universitară sau care au absolvit trei ani de studii (cel puțin șase semestre) la o universitate sau la un institut echivalent de învățământ superior.
  • – Grupul PPE acoperă costurile de trai la Bruxelles cu o indemnizație lunară de 1.500 de euro.

Sunt oferite de asemenea și stagii de practică neremunerate, de scurtă durată, cu o durată maximă de 3 luni (atunci când stagiul este obligatoriu în cadrul studiilor universitare). Acest tip de stagiu se adresează studenților universitari care nu au absolvit încă cel puțin șase semestre la universitate și atunci când stagiul este o parte obligatorie a studiilor lor. Acest lucru trebuie să fie justificat printr-o scrisoare furnizată de universitate. Grupul PPE poate oferi un număr limitat de locuri la acest tip de stagiu. În plus, Grupul PPE are o asigurare primară obligatorie de boală și accident pentru stagiari.

Toți stagiarii au dreptul de a participa la o sesiune plenară a Parlamentului European la Strasbourg.

În calitate de angajator care promovează egalitatea de șanse, Grupul PPE încurajează candidaturi din partea tinerilor cu dizabilități.

Cine poate candida

Puteți candida atât pentru stagii plătite, cât și pentru stagii neplătite, atât timp cât:

  • – Sunteți cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene sau al unei țări asociate sau candidate;
  • – Cunoașteți bine două limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie engleza, franceza sau germana. Dacă proveniți dintr-o țară din afara UE, trebuie să cunoașteți doar cel puțin una dintre limbile de lucru ale UE (la nivelul B2 sau la un nivel superior);
  • – Să nu fi beneficiat de un stagiu plătit în nicio altă instituție din UE și să nu fi avut deja un loc de muncă remunerat de la finalizarea studiilor;
  • – Pentru stagiul plătit: trebuie să aveți o diplomă universitară, să fi absolvit trei ani de studii (cel puțin șase semestre) la o universitate sau la un institut de învățământ superior echivalent;
  • – Pentru stagiul neremunerat: dacă nu ați absolvit 6 semestre de studii universitare, trebuie să prezentați o adeverință de la universitate care să ateste că stagiul este obligatoriu în cadrul studiilor dumneavoastră și durata acestuia.

Dacă sunteți interesați să participați e necesar să aplicați completând, online, formularul de cerere AICI

Notă: Trebuie să rețineți că va trebui să pregătiți anumite documente în avans, cum ar fi scrisori de recomandare și copii ale diplomelor, deoarece acestea vor trebui atașate la formularul de candidatură.

Puteți găsi mai multe detalii despre stagiile de practică ale Grupului PPE în Regulament.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu