Închide

Sporul de 30% pentru angajații prefecturilor pentru lupta cu pandemia nu se va mai acorda în acest an. Pensiile nu mai cresc în acest an – Ludovic Orban

Economie by Actual de Cluj - feb. 09, 2021 0 102

Angajații prefecturilor nu vor mai primi în acest an sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei, a anunțat ieri președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței PNL, conform G4media.ro.

Orban a mai anunțat și o decizie luată de guvern privind pensiile: acestea nu vor mai crește aîn acest an, ci vor fi indexate din 1 ianuarie 2022 cu o formulă care va lua în calcul inflația, plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

„Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare