Închide

Sport la fel de popular la fotbalul în unele țări își aduce, în vară, campionii la Cluj. Sub umbrela Capitalei Tineretului

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 12, 2015 0 4672

Campionatul european pentru orientariștii juniori (EYOC) va fi organizat la finalul lunii iunie la Cluj. Orientarea e un sport, spun organizatorii de la Clubul Sportiv TranSilva, chiar dacă el nu este foarte popular la noi în țară. Așa că în 2015, cu 500.000 de lei, clujenii vor să umple orașului de tineri sportivi din 34 de țări europene și să îi convingă și pe clujeni să se inițieze în acest sport al pădurilor, după cum îl numesc specialiștii.

Evenimentul va avea loc între 25-28 iunie în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului, în colaborare cu Federația Share, la Cluj-Napoca. „Ne mai lipsesc 30.000 de euro din bugetul de organizare a EYOC 2015. Am cerut fonduri și de la primăriei și de la Consiliul Județean și avem și venituri proprii. În total, organzarea ajunge undeva la 500.000 lei. Vor veni la Cluj tineri de elită din Cehia, Elveția, Germania sau Franța, echipe de băieți și fete care vor concura la Cluj-Napoca la categoriile până în 16 ani și între 16 și 18 ani”, a explicat președintele Federației Române de Orientare, Pavel Gligor.

Organizatorii au menționat că orientarea nu este un sport de notorietate la noi în țară, însă au menționat că există țări unde este la fel de popular precum fotbalului, ca exemplu fiind Cehia. „Eu sunt clujean, din Beliș. Am început să practic orientarea la 14 ani, am avut și câteva rezultate notabile. Acum sunt antrenor și arbitru la competiții. Față de alții, noi mai avem mult de lucru dar sperăm cu această ediție să spargem gheața”, a afirmat Gligor.

Viceprimarul Anna Horvath a declarat că orientarea e un sport pentru familii și în cadrul evenimentului de la Cluj există și o zi dedicată amatorilor unde cei interesați vor fi inițiați în acest sport. „Dacă avem un președințe despre are am aflat că e pasionat de tenis și a jucat un meci cu Simona Halep, cine știe pe cine vom vedea în iunie la Cluj. Poate un comisar sau un ministru cunoscut e pasionat de acest sport”, a apreciat Horvath. 

eyoc2

Nici un comentariu

Scrie un comentariu