Închide

Spitalul Regional de Urgență Cluj, prioritate pentru Ministerul Sănătății

ActualitateTop News by Catalin Suciu - feb. 02, 2018 0 1675

Ministra Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că Sputalul Regional de Urgență Cluj,  este o prioritate și anunță că va fi început în timpul mandatului său.

”Nu pot să dau termene. Nu pot să spun că vom face spitalul într-o zi. În momentul în care vor fi depuse studiile de fezabilitate, va fi depus proiectul la Bruxelles, în cursul acestui an, după semnarea contractului de finanţare, atunci vă mai spun. Am reabilitat un spital şi ştiu ce înseamnă termenele. De aceea, nu pot să spun că îl vom face mâine. Dar le vom face, asta e cel mai important. Pentru că există voinţă politică, există voinţa Bruxelles-ului şi există voinţa noastră”, a spus ministra într-o conferință de presă la Cluj.

Spitalul Regional de Urgență este cofinanțat prin Programul Operațional Regional, cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale.

În România sunt trei proiecte de regionale, unul la Iași, unul la Craiova și cel din Cluj, dar până în acest moment, toate au rămas doar într-un stadiu birocratic, pe hârtie.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.