Închide

Spitalul județean din Cluj, cel mai mare din provincie după numărul de paturi, modernizează rețelele de gaze, oxigen și curent electric pentru 2 milioane de euro. ”Instalațiile din clădiri sunt vechi și nu corespund în totalitate cerințelor aparaturii medicale performante”

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 09, 2022 0 135

Spitalul județean din Cluj, cel mai mare din provincie după numărul de paturi, a anunțat azi că a semnat contractul de finanțare aferent ”unui proiect de mare importanță” privind modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu, în valoare de două milioane de euro.

Mai exact valoarea totală a proiectului este de 10,55 milioane de lei și este derulat prin intermediul Ministerului Sănătății. ”Alimentarea cu gaze medicale – oxigen și vacuum medical – reprezintă o necesitate absolută pentru spital și constă în realizarea de stații de alimentare, sisteme de distribuție, izolare, monitorizare și alarmare în clădirile în care funcționează secțiile spitalului.
O altă componentă a proiectului vizează înlocuirea instalației electrice din majoritatea clinicilor și spațiilor administrative, în condițiile în care instalațiile din clădiri sunt vechi și nu corespund în totalitate cerințelor aparaturii medicale performante”, arată unitatea spitalicească.

”Acest proiect face parte din ansamblul de masuri pe care le luăm în vederea creșterii gradului de siguranță al pacientului. Nu excludem aspectul economic al investiției, ca obiectiv secundar. Ne propunem reducerea consumurilor la utilități prin înlocuirea instalațiilor vechi, mai puțin performante, fără afectarea actului medical pe perioada implementării”, spune managerul spitalului, Claudia Gherman.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu