Închide

Spectacolul clujean care a luat premiul pentru cea mai bună regie la UNITER, pus în scenă la festivalul internațional de teatru din Sibiu și în Ungaria

Cultură by Actual de Cluj - iun. 09, 2017 0 175

Spectacolul din Cluj care a câștigat premiul pentru regie la ediția din acest an a Premiilor UNITER va fi pus în scenă și la festivalele internaționale de profil din Sibiu și Pécs.

Spectacolul „În adâncuri” de Maxim Gorki, în regia lui Yuri Kordonsky, distins recent cu premiul UNITER pentru cea mai bună regie a anului 2016, participă în luna iunie la două importante festivaluri de teatru – luni 12 iunie spectacolul se va juca la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, iar două zile mai târziu, miercuri 14 iunie, este programat la Festivalul Național de Teatru de la Pécs. „Dintre toate scrierile lui Gorki, „În adâncuri” este piesa cea mai inspirantă, cea mai contradictorie, cea mai frumoasă și mai relevantă pentru zilele noastre. Într-un limbaj universal valabil, sunt abordate teme precum singurătatea individului, a unei comunități, izolarea unei naţiuni sau a unei ţări, confruntarea constantă dintre individualitate şi nevoia de a te integra în societate”, spune regizorul Yuri Kordonsky.

Din distribuție fac parte actorii András Hatházi, Imola Kézdi, Éva Imre, Gábor Viola, Loránd Farkas, Júlia Laczó, Anikó Pethő, Sándor Keresztes, Ervin Szűcs, Miklós Bács, Áron Dimény, Zsolt Bogdán și Péter Árus. Miklós Bács a fost nominalizat la premiile UNITER din acest an pentru cea mai bună performanță a unui actor într-un rol secundar.

Spectacolul este programat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, pentru ultima oară în această stagiune, miercuri 21 iunie.

Festivalul Naţional de Teatru din Pécs este organizat anual şi este cel mai important eveniment teatral din Ungaria, iar în acest an are loc între 8 și 17 iunie. Programul de competiție al festivalului a fost selectat în acest an de către regizorul Árpád Árkosi și criticul de teatru Dezső Kovács. Din programul festivalului fac parte în total șapte spectacole din sala mare și șapte spectacole în regim studio – între acestea din urmă e și cel de la Cluj.

Piesa “În adâncuri” înfăţişează o lume aflată în pragul prăbuşirii. Personajele nu au casă, familie, n-au mijloace de supravieţuire, n-au de lucru, nu au speranţe în viitor, nu au nimic. În adâncuri Dumnezeu nu este prezent cu adevărat, el există pentru unele personaje, dar până şi ei se zbat, pun întrebări la care nu primesc răspuns aproape niciodată. “Întrebarea este: până unde mai poate merge omenirea înainte de a înceta să existe?”, scrie regizorul Yuri Kordonsky despre spectacol.

Citește și:

Gala UNITER: premiul pentru cel mai bun regizor din țară ajunge la Cluj

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare