Închide

„Son of Saul”, cu un clujean în distribuție, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 14, 2016 0 272

Vești bune pentru echipa de producție a peliculei „Son of Saul”, cu un clujean în distribuție: filmul a fost nominalizat la Oscar, la categoria Cel mai bun film străin, alături de alte patru filme.
„Son of Saul” se află în competiție cu producția daneză „Un război”, cu „Îmbrățișarea șarpelui” (Columbia), „Mustang” (Franța) și „Theeb” (Iordania). Vezi nominalizările la toate categoriile
Saul fia (2015) Poster„Son of Saul” e regizat de László Nemes și îl are în distribuție pe actorul clujean Levente Molnar. De altfel producția e pe cai mai în aceste zile: tocmai a câștigat premiul pentru Cel mai bun film străin la Golden Globe, în urmă cu câteva zile.

Filmul vorbește despre Saul Auslander, un prizonier evreu din Ungaria care e forțat să lucreze în camerele de gazare ale lagărului de concentrare de la Auschwitz, în al doilea război mondial. Levente Molnar îl interpretează în film pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare. Filmul a fost premiat anul trecut și la reputatul festival de la Cannes.

Levente Molnar are 39 de ani, s-a născut la Baia Mare și a absolvit catedra de teatru a Universității “Babeș-Bolyai” în 2002. Din septembrie 2002 e actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Aceasta e a 88-a ediție a reputatului eveniment iar nominalizările au fost anunțate azi, într-o confeirnță de presă difuzată și pe site-ul oficial al competiției. Gala e programată la Los Angeles, în 28 februarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare