Închide

Social democrații au contestat în instanță decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00 / „Cine susține până la urmă astfel de prostii?”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - apr. 04, 2021 0 145

Decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00 a fost contestată de PSD în instanță, sub argumentul că măsura nu a fost justificată temeinic de guvernanși, în baza unor dovezi științifice.

„PSD contestă în justiție decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18.00. Este o măsură aberantă, care doar sporește aglomerația și răspândirea virusului. (…) Am spus-o noi, dar o spun și experții în sănătate publică, consilierii ministrului Sănătății și chiar membrii coaliției de guvernare. Deci cine susține până la urmă astfel de prostii?! Până acum, doar Vlad Voiculescu – ministrul care a demonstrat deja că nu încalcă, ci respectă accidental regulile!”, a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe contul său de facebook.

„Partidul Social Democrat a depus vineri, la Curtea de Apel București, o cerere în anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00. Principala obiecție împotriva acestei măsuri este că în elaborarea HG 348 nu s-a avut în vedere, în nici un fel, o documentare și o analiză științifică preliminară/studiu de impact, din care să rezulte informații relevante privind impactul măsurilor preconizate asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Conducerea PSD mai arată că decizia de închiderea a magazinelor de la ora 18.00 afectează atât interesele agenților economici, cât și pe ale cetățenilor.

Guvernul avea obligația să prezinte o motivare solidă, „că măsura are într-adevăr un impact pozitiv în combaterea pandemiei, care să justifice restrângerea drepturilor fundamentale (….) De asemenea, Guvernul nu a respectat obligațiile privind transparența decizională”, se mai precizează în comunicatul transmis de PSD.

Sursa Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu