Închide

Singurul spital public de recuperare din Transilvania a împlinit 45 de ani în urmă cu câteva zile

Sănătate by Actual de Cluj - mai 15, 2023 1 159

Singurul spital public de recuperare din Transilvania a împlinit 45 de ani în urmă cu câteva zile.

E vorba de spitalul de recuperare din Cluj-Napoca, de pe strada Observatorului, care a împlinit în urmă cu câteva zile 45 de ani de la înființare. Între altele în spital au fost atrași 47 de milioane de lei prin cinci proiecte de modernizare cu finanțare europeană. Cele cinci sunt reabilitarea și modernizarea ambulatoriului Corp F – Hidroterapie, consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare Covid-19, asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Cluj, creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale și respectiv dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare.

La spitalul de recuperare din Cluj erau internați înainte de pandemie, în medie, anual, 12.000 de pacienți – plus 35.000 tratați ambulatoriu. Unitatea are 405 paturi.

În prezent, Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj asigură servicii medicale pentru aproximativ 12.500 de pacienți, care sunt spitalizați anual. Alți 34.000 de pacienți sunt tratați în regim ambulatoriu. Unitatea medicală beneficiază de peste 400 de paturi și de un număr de peste 650 de angajați (medici specialiști, medici profesori, asistente medicale, îngrijitori). Are secții de recuperare, neurologie, cardiologie, meidcină fizică și balneologie, ortopedie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, și terapie intensivă. Există de asemenea și un ambulator de specialitate, un laborator de recuperare, precum și farmacie.

Un comentariu

Scrie un comentariu