Închide

Festival de blues la Cluj, ajunge la a patra ediție, vine cel mai bun muzicuțist de blues din țară. Care sunt trupele, când sunt concertele, cât costă biletele

Cultură by Actual de Cluj - sept. 18, 2017 0 335

Festival de blues ajuns la a patra ediție la Cluj – în acest an acesta are loc la începutul lunii noiembrie.

Cluj Blues Fest e singurul festival de blues din țară și e organizat la Cluj, în primii doi ani în sala Reduta din clădirea unde funcționează Muzeul Etnografic al Transilvaniei iar de anul trecut la Casa de Cultură a Studenților, iar în acest an acesta are loc în 3 și 4 noiembrie. Asociația Clujul Cultural, organizatoarea festivalului, aduce pe scenă nume importante ale muzicii de blues din România, cu dorința declarată de a face și din această ediție a Cluj Blues Fest o experiență memorabilă atât pentru public, cât și pentru muzicieni. Astfel, prima seară a festivalului va fi deschisă de Marcian Petrescu & Trenul de noapte, singura formație din România care abordează ceea ce se numește „harmonica blues’’, sau blues cântat la muzicuță. De altfel, liderul trupei, Marcian Petrescu, este cotat ca fiind cel mai bun muzicuțist de blues din țară, cu un sunet și o prezență la același nivel cu al omologilor săi din Statele Unite ale Americii. Alături de el, în Trenul de noapte cântă Mihai Tacoi (chitară), Mike Dragomir (bas) și Constantin Bărbășelu (baterie).

Tot în 3 noiembrie, pe scena festivalului va urca A.G. Weinberger, una dintre cele mai complexe personalitățile ale bluesului din România, singurul chitarist român de blues selectat pentru nominalizările premiilor Grammy 2007 la șapte categorii. Considerat de B.B. King „un chitarist foarte bun și dinamic’’ și denumit de criticii de specialitate „Mr. Blues al României’’, A.G. Weinberger este întâiul misionar al mișcării blues de la noi, un artist „crossover” de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical promovat de Eric Clapton, B.B. King, Van Morrison sau Leon Russell.

În a doua seară a festivalului, iubitorii de blues se vor putea bucura de interpretarea trioului Soul Serenade, o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției de „old time blues & jazz”, care explorează idei și emoții prin cea mai pură formă a muzicii. Trupa compusă din Adelina Chivu (voce, kazoo, u-bass), Andrei Rotariu (voce, chitară, muzicuță și tamburină) și Codruț Andrei (mandolină) va purta publicul clujean de pe străzile din Chicago până pe drumurile prăfuite ale sudului american.

Festivalul se va încheia cu concertul unuia dintre cei mai îndrăgiți muzicieni români – Alexandru Andrieș, la trei ani de la ultimul său concert, alături de Sorin Romanescu (chitară), George Baicea (chitară), Berti Barbera (percuție) și Maria Ioana Mântulescu (backing vocalist).

Biletele pentru cele două zile de festival se pot cumpăra de pe site-ul ambilet.ro și costă 50 de lei pe zi – iar abonamentul, pentru ambele zile, costă 80 de lei. Biletele pot fi cumpărate și de la fața locului pe durata festivalului, cu 50 de lei pentru o zi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare