Închide

Sindicatele din administraţie, în grevă japoneză. Prefectul de Cluj confirmă că și funcționarii din instituția sa sunt în grevă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 10, 2022 0 308

Membrii mai multor sindicate din sectorul administraţiei publice se află, joi, în grevă japoneză, urmând să îşi desfăşoare activitatea ca de obicei, dar vor purta banderole albe ori vor afişa pe uşile birourilor nemulţumirile. Printre revendicările bugetarilor din administraţia publică se numără revocarea măsurii prin care salariile bugetarilor nu cresc, în acest an, relatează news.ro.

Prefectul de Cluj, Tasnádi István Szilárd, a confirmat că funcționarii publici – cei fără conucere – se vor afla în grevă japoneză.

Pe parcursul întregii zile, salariaţii din administraţie care sunt membri de sindicat vor purta banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, fără a întrerupe însă programul de lucru.

Una dintre revendicările angajaţilor din administraţia publică o reprezintă aplicarea imediată şi ȋn integralitate a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care ar duce la revocarea măsurii de îngheţare a salariilor sau veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul în curs.

O altă revendicare este cea de modificare a articolului 11 alin. (4) din Legea privind salarizarea în sectorul bugetar în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

sursa foto: prefecturacluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare