Închide

Simpozion internațional cu 600 de invitați la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 23, 2015 0 296

Sute de cercetători din mai multe țări vin mâine la Cluj, la o conferință internațională organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

E vorba de Simpozionului Internaţional “Prospects for the Third Millennium Agriculture”, organizat între 24 și 26 septembrie și ajuns la a 14-a ediție.

Simpozionul de la Cluj e organizat sub patronajul Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice și în colaborare cu universităţi de prestigiu din Israel, Germania, Belgia şi Spania. Se deschide oficial mâine dimineață în Aula Magna a universității iar la  cele trei zile de simpozion participă peste 600 de participanţi – cadre didactice universitare, cercetători şi doctoranzi, dintre care peste 100 de experţi internaţionali – reprezentanţi din Comisia Europeană, profesori şi cercetători din Austria, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Grecia, Israel, SUA, Algeria, Turcia şi Ungaria.

Simpozionul numără 588 lucrări științifice prezentate. „Acest simpozion este un forum care îşi propune, în contextul implementării Politicilor Agricole Comune la nivel european, un schimb dinamic de informaţii, experienţe, idei inovatoare şi concepte în domeniul ştiinţelor agricole şi horticole, al ştiinţei şi tehnologiei alimentare, al biotehnologiilor, medicinei veterinare, precum şi în alte domenii inter şi transdisciplinare”, explică USAMV. Vezi aici programul în engleză

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags