Închide

Și PRU a scos un scor bun la Cluj. A bătut PMP-ul lui Băsescu

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - dec. 12, 2016 1 612

PRU și-a făcut o campanie agresivă la nivel național, în speranța că va reuși să treacă pragul de 5%, pentru a ajunge în Parlament.  Rezultatele finale i-au adus, însă, câștig de cauză lui Traian Băsescu, respectiv PMP-ului.

La Cluj, însă, PMP a fost învins de PRU, la un scor destul de bun. La Camera Deputaților, PRU a obținut 7.860 de voturi (3,29%), în timp ce PMP a luat 7.536 (3,15% ). La Senat, PRU a scos 8.429 de voturi (3,52%), în timp ce PMP a luat 7.863 de voturi (3.29%).

Cooptarea lui Mircia Giurgiu a contat foarte mult pentru PRU, în această competiție electorală, dat fiind faptul că el a scos singur și la alegerile pentru pimăria Cluj Napoca, peste 3200 de voturi. Evident, a contat și presatația din campanie a fostului senator PSD, Alexandru Cordoș, care a migrat la PRU și care se bucură de o oarecare notorietate la nivel de județ.  Așadar, la nivelul județului Cluj, PRU se situează pe locul al șaselea, după PNL, PSD, USR, UDMR și ALDE.  Voturile obținute de PRU se vor întoarce, prin redistribuire, la partidele care au intrat în Parlament. De altfel, aceeași soartă vor avea și voturile obținute de formațiunile ANR (2.894), PER (3.060) și nu numai.

Citește și:

Toate cifrele votului de la Cluj

Un comentariu

Scrie un comentariu