Închide

Seplecan mai prinde o săptămână în PNL

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 16, 2015 0 472

Toți membrii PNL Cluj care au participt la ședința Biroului Permanent Județean au admis propunerea de sancționare a lui Mihai Seplecan cu excluderea din partid. Pentru respectarea prevederilor statutare, însă, mai este nevoie de nouă ședință a Biroului Permanent.  Concret, la ședința din această seară PNL Cluj a stabilit că se impune sancționarea lui Mihai Seplecan, iar pentru ca acest lucru să se întâmple efectiv, a fost convocată o altă ședință a Biroului, pentru data de 23 octombrie. S-a stabilit ordinea de zi pentru această ședință, și anume sancționarea lui Mihai Seplecan cu excluderea din partid. Aproape toți membrii PNL au votat acest demers. S-a abținut de la vor doar consilierul local Ioan Bîldea, care recent a primit un nou loc de muncă, călduț, prin intermediul lui Seplecan, în cadrul Regiei Autonome a Drumurilor Județene (subordonată Consiliului Județean). Împotriva excluderii a votat și Bogdan Costea, bunul prieten al lui Mihai Seplecan care de asemenea lucrează într-o structură subordonată Consiliului Județean (e președintele Asociației de Dezvoltare Inercomunitară Eco-Metropolitan).

Peste o săptămână, Seplecan devine „ex-PNL”

Liderii PNL sunt deciși să scape de Seplecan, astfel că acesta nu mai are nici o forță să întoarcă lucrurile în favoarea sa. După votul de săptămâna viitoare se va convoca Colegiul Director al PNL, în vederea validării excluderii. Urmează apoi pasul final, demiterea lui Seplecan din funcția de președinte al Consiliuli Județean. Liberalii se arată încrezători că Seplecan poate fi schimbat din această funcție și fără procedura administrativă, care e mult mai complicată, având în vedere că pentru aplicarea ei ar fi nevoie de două treimi din voturile consilierilor. Conform noilor prevederi ale legii care vizează numirea președintelui de Consiliu Județean, Prefectul ar trebui să ia act de decizia de excludere a lui Mihai Seplecan, din PNL, iar în termen de 30 de zile să-i retragă mandatul de consilier județean. Acest lucru presupune ca Seplecan să își piardă funcția de președinte, având în vedere că a fost numit politic în această poziție din postura de consilier. Rămâne de văzut dacă liberalii vor reuși să-și ducă strategia la bun sfârșit.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.