Închide

Senatorul clujean care nu va vota moțiunea împotriva Guvernului Orban: „Cu siguranță, stabilitatea nu va fi adusă de echipa lui Ciolacu”

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - aug. 29, 2020 0 662

Cu siguranța, stabilitatea nu va fi adusă de echipa lui Ciolacu” – a comentat senatorul clujean Vasile Ilea, pentru făclia.ro decizia de a nu susține moțiunea PSD împotriva Guvernului Orban. Reamintim că Ilea a demisionat din PSD, iar acum e parte din grupul Pro România. Zilele trecute, președintele Pro România, Victor Ponta, anunța că formațiunea sa va vota în favoarea moțiunii.

Mai nou și Ciolacu se îndoiește că moțiunea va avea succes în Parlament

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă semne mai nou că moțiunea pe care a inițait-o nu va fi votată în Parlament, după ce inițial s-a arătat covins că formațiunea sa are forța politică necesară pentru a înlătura Guvernul Orban.

În repetate rânduri, Ciolacu a explicat că deține majoritate parlamentară și că mai sunt și alte formațiuni politice interesate să dărâme guvernul, astfel că la începutul săptămânii trecute depunea moțiunea de cenzură, cu scop clar a a înlătura Guvernul Orban.

Marcel Ciolacu și-a schimbat însă discursul joi, acuzându-l pe secretarul general al guvernului, Costel Barbu, că face presiuni asupra parlamentarilor PSD pentru a nu vota moțiunea. Ciolacu a spus că mulți colegi din partid i-au povestit că „infractorul Barbu” îi sună să îi invite la cafele. Liderul PSD a mai adăugat că e pregăti să depună o nouă moțiune de cenzură, luna viitoare, admițând, în felul acesta, că demersul actual al moțiunii e compromis.

„Și fără UDMR avem voturi ca moțiunea să treacă. E posibil să mai depunem altă moțiune de cenzură, avem pregătit un nume de premier”, a declarat Ciolacu, citat de G4Media.

Primul parlamentar clujean care a anunțat că nu va vota pentru moțiunea lui Ciolacu este senatorul Vasile Ilea, fost PSD, actualmente Pro România. Politicianul a subliniat că demersul lui Ciolacu nu este corect și nici serios, fiind făcut doar în scop electoral pentru congresul social al democraților. 

„După părerea mea, nu cred că se poate vota moțiunea înainte să avem o decizie a Curții Constituționale cu privire la această situație conflictuală semnalată de Guvern”, a mai adăugat Ilea, citat de făclia.ro. El a mai atras atenția că termenul pentru supunerea la vot a moțiunii era de trei zile, iar acesta e expirată duminică23 august.

În schimb, Victor Ponta, președintele Pro România a anunțat că parlamentarii din formațiunea sa politică vor vota moțiunea. Dacă trece moțiunea vom susține orice guvern de tranziție fără Ludovic Orban – care să ia măsuri sanitare urgente și să organizeze corect alegerile”, a spus Ponta.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD  să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, respectiv pe 31 august, de la ora 14,00.

Sursa Foto: Facebook/Vasile Ilea

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare