Închide

Șefi Romgaz, acuzați de corupție după lucrări în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 06, 2017 0 503

Fost director de sucursală la Romgaz SA și alți doi directori, prinși de procurorii anticorupție și acuzați de luare de mită și respectiv abuz în serviciu pentru lucrări în Cluj.

E vorba de Pantelimon Avram, fost director de sucursală la Romgaz SA Târgu Mureș și de directorul tehnic și directorul de producție Sergiu Banu și respectiv Gheorghe Matei, acuzați de luare de mită, instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu, după lucrări ce au vizat achiziția de echipamente în comuna clujeană Cojocna.

Procurorii DNA spun că în 2011 Romgaz SA – Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, județul Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale. „În acest context, suspectul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract.
De asemenea, suspectul Avram Pantelimon, în aceeași calitate, alături de ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția echipamentului menționat mai sus”, explică procurorii.

Aceștia adaugă că prejudiciul creat Romgaz SA prin contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv ajunge la 2,6 milioane de lei. „În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, precizează DNA.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare