Închide

Se va reabilita linia de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră. Proiectul trebuie realizat până în 2026

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 20, 2022 0 262

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat  aprobarea indicatorilor pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră, cu o lungime de 166,216 km.

„Am aprobat în Guvern indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor -Frontieră, cu o lungime de 166,216 km. Este un proiect de interes naţional finanţat din PNRR, cu termen limită de realizare anul 2026”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul are ca obiective:

– Realizarea a 18 km de linie dublă nouă

– Sistematizarea staţiilor

â- Înlocuirea/repararea podurilor, podeţelor, pasajelor denivelate, consolidări, apărări, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea calităţii terasamentelor

– Desfiinţarea trecerilor la nivel care nu respectă reglementările şi realizarea pasajelor denivelate   – Realizarea de construcţii aferente activităţii de întreţinere, revizie şi reparaţii a instalaţiilor fixe de tracţiune electrică şi a liniei de contact constând din două districte LC + EA + ELF în staţiile Ciucea şi Oradea   – Realizarea de clădiri de mentenanţă în staţiile Cluj-Napoca, Ciucea şi Oradea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare