Închide

Se schimbă regulile. Premierul anunță eliminarea mai multor restricții pentru persoanele vaccinate

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 29, 2021 0 1055

foto g4media.ro

Guvernul intenționează să schimbe regulile și să lase deschise restaurantele, doar pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19 în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie.

Anunțul a fost făcut miercuri de către premierul Florin Cîțu, care a spus că aceasta ar fi „intenția” sa, iar decizia va aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Potrivit premierului, accesul clienților se va face doar pe baza certificatului verde. Se ia în calcul inclusiv accesul persoanelor vaccinate și la alte activități restricționate la pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

„I-am cerut domului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea să avem ședință CNSU, hotărârea CNSU, prin care să permitem activităţile HoReCa, dacă sunt vaccinaţi cei din personal şi pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidenţă.Persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant, dacă şi cei de acolo sunt vaccinaţi.Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinaţi”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă această regulă ar putea fi aplicată și la concerte sau la alte activități care se închid dacă rata de infectare trece de 6, Cîțu a spus că aceasta este intenția sa: „Bineînțeles, este intenția mea. Ne vom uita la mai multe activități. Va decide CNSU”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare