Închide

Se schimbă prioritatea la intersecția orașului constituit cu noua sa zonă rezervată pentru dezvoltare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 06, 2017 0 845

Primăria a anunțat că își dorește un sens giratoriu într-una dintre intersecțiile care leagă orașul vechi de orașul nou – Constantin Brâncuși-Fagului-Romul Ladea-Borhanci. Ca să-l amenajeze, administrația locală a inițiat negocieri cu proprietari privați dar și cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară având în vedere că are nevoie de teren în acest sens. Procesul este unul de durată, au anunțat oficialii primăriei, mai ales pentru că este nevoie de o Horărâre de Guvern sau de exproprieri.

Până atunci, instituția a anunțat că va schimba prioritățile circulației din această intersecție devenită în ultima vreme foarte problematică pentru trafic.

Pe aici trec mașinile de pe fosta variantă pentru traficul greu a orașului, Bună Ziua – Fagului. De asemenea aceasta preia traficul dintre Cluj și noua sa zonă de dezvoltate – Becaș, Borhanci, Sopor unde s-au dat în folosință deja foarte multe proiecte imobiliare.

În fiecare dimineaţă, pe străzile Romul Ladea, Borhanci şi Fagului, din cartierul Gheorgheni, se formează imense cozi de maşini spre strada Constantin Brâncuşi, înspre centru. Cei care vor să iasă de pe străzile Romul Ladea şi Borhanci, aşteaptă minute în şir, până să înainteze pe Brâncuşi, având în vedere că trebuie să ofere prioritate celor care coboară de pe Fagului.După amiaza, spre seară, situația este la fel. Anul acesta, primăria a început discuții pentru amenajarea unui sens giratoriu în respectiva intersecție. Ca să-l dacă are nevoie de teren de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (care adminitrează stațiunea de cercetare din zonă) sau de la proprietari privați, așa că proiectul este unul de durată.

Comisia de Circulație a Primăriei a luat deja măsuri pentru fluidizarea traficului în această interscție și a avizat deja schimbarea priorităților. Până acum, ruta cu prioritate era Fagului – Constantin Brâncuși.

Începând din 5 aprilie, în intersecția străzilor Constantin Brâncuși – Fagului – Borhanci – Romul Ladea, drumul cu prioritate va fi relația Constantin Brâncuși – Borhanciului. Respectiva rută este tranzitată și de mijloacele de transport în comun și asigură și ieșirea din oraș spre centura Vâlcele – Apahida.

De asemenea, primăria a anunțat că se va modifica prioritatea de circulație și în intersecția str. Fagului – str. Becaș – str. Arțarului. În cazul acesteia drumul prioritar va fi str. Becaș – viraj dreapta spre str. Fagului – str. Fagului și retur.

Administrația locală a mai precizat că noile reguli de circulație vor fi semnalizate cu indicatoare rutiere specifice.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare