Închide

Se redeschide Muzeul de Artă. Ce reguli trebuie să respectați pentru vizitare

ActualitateCultură by Actual de Cluj - mai 18, 2020 0 95

După mai bine de două luni, Muzeul de Artă din Cluj își așteaptă oaspeții. De miercuri se poate vizita.

Dragi vizitatori,
Suntem încântaţi să vă primim din nou şi ne dorim să aveţi parte de o vizită plăcută, în condiţii de siguranţă deplină. Întrucât traversăm cu toţii o perioadă extrem de delicată, principala noastră preocupare rămâne grija pentru asigurarea protecţiei sănătăţii dumneavoastră şi a personalului muzeului, motiv pentru care vă rugăm să ne fiţi alături în efortul de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi a atenua efectele acestuia, respectând cu stricteţe regulile de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu. Vă aşteptăm începând de miercuri, 20 mai 2020!”, transmite muzeul. 

● Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi personalul muzeului cu care intraţi în contact.

● Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.

● Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.

● Purtaţi botoşeii de unică folosinţă oferiţi la casieria muzeului.

● Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.

● Evitaţi formarea de grupuri.

● Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice. Iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute.

● Nu atingeţi publicaţiile sau alte materiale informative şi promoţionale puse în vânzare. Le cerere, ele vă vor fi prezentate şi vândute de către personalul de deservire.

INFORMARE IMPORTANTĂ!
● La intrarea în muzeu este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea noncontact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanelor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice, de asemenea, accesul în muzeu.
● Programul temporar de vizitare este de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00, cu o pauză de 60 de minute pentru efectuarea dezinfecţiei şi a aerisirii spaţiilor expoziţionale, între orele 14:00-15:00. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 17:30.
● Pe toată perioada stării de alertă, ghidajele vor fi suspendate.

____________
* Prezentele reguli au fost elaborate în baza reglementărilor în vigoare impuse de Ministerul Culturii, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a măsurilor speciale luate de Muzeul de Artă Cluj-Napoca pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19).

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu