Închide

Se redeschide competiția pentru Ministerul Digitalizării? Marcel Boloș, favorit să treacă la ministerul Fondurilor Europene după ce Dan Vîlceanu va demisiona

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 04, 2022 0 272

Clujeanu Marcel Boloș, actualul ministru al Cercetarii, Inovării și Digitalizării, este favorit să preia ministerul Fondurilor Europene după ce Dan Vîlceanu va demisiona din funcție, au declarat pentru G4Media surse liberale. În acest context, se redeschide competiția pentru portofoliul pe care îl va lăsa liber Boloș. Reamintim că anul trecut liberalii s-au codit timp de mai multe luni până când au laut decizia de a-l nominaliza pe Boloș ministru, clujeanul afirmând public că în ceea ce-l privește nu deține competențe pe partea de digitalizare și că acesta a fost motivul pentru care s-a codit să accepte propunerea conducerii PNL Cluj.

Deputatul liberal Sabin Sărmaș – șeful Comisiei de IT din Camera Deputaților – s-a numărat printre opțiunile conducerii centrale a PNL pentu Ministerul Digitalizării, însă primarul Clujului, Emil Boc (cel care controlează organizația PNL Cluj) s-a opus acestei nominializări.

Reamintim că Dan Vîlceanu, considerat mâna dreaptă a lui Florin Cîțu, a demisionat deja din funcția de secretar general al PNL și ar urma să demisioneze în aceste zile și de la ministerul Fondurilor Europene, în locul său urmând să treacă Marcel Boloș, care are mai multă expertiză în absorbția banilor europeni.

Marcel Boloș a mai fost ministru al Fondurilor Europene și în guvernul Ludovic Orban.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare