Închide

Se prelungesc avertizările meteorologilor de vreme severă, Clujul se află sub cod galben și portocaliu

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 28, 2023 0 115

Se prelungesc avertizările meteorologilor de vreme severă, Clujul se află sub cod galben și portocaliu până în 30 martie, dimineața; până atunci sunt așteptate temperaturi joase, vântuir puternice, brumă și îngheț.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizările cod portocaliu și galben, iar în zona Carpaților Meridionali a emis o avertizare cod roșu de vreme severă, până în 30 martie la ora 9; Clujul e sub avertizare cod galben în zona sa de vest și cod portocaliu în est, la munte. De azi la ora 10 și până în 30 martie la ora menționată meteorologii se așteaptă să înregistreze temperatri scăzute, temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol. În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 65 km/h și izolat peste 75 km/h.

Avertizarea cod portocaliu e valabilă până diseară la ora 23, sunt așteptate intensificări susținute ale vântului și viscol puternic în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1.500 de metri. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, arată ANM.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare