Închide

Se nivelează pădurea de lângă baza Unirea din cartierul Mănăștur, cu buldozerul. „În curând vom avem numai blocuri și betoane”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 25, 2021 0 2095

Un buldozer nivela pădurea din cartierul Mănăștur, în zona bazei Unirea, sâmbătă, 24 aprilie. Clujenii amatori de alergat sau plimbare prin pădure au sesizat situația, ba s-au interesat asupra lucrărilor care se fac în pădurea Făget. S-au lovit de refuzul celui care nivela terenul acoperit cu copaci. Ulterior la fața locului au apărut plăcuțe pe copaci care arătau că zona e propritate privată. Utilajul a continuat să lucreze.

 

„Un buldozer trebăluiește liniștit de azi-dimineață lângă Baza Unirea, nivelând spațiul verde. Am întrebat cei câțiva gură-cască ce se întâmplă. Nimeni nimic. Scot aparatul să fac două poze, apare un domn care îmi spune că e proprietate privată, să nu-mi bag nasul. Îl întreb de panou informativ referitor la lucrări, îmi spune că e proprietatea lui și face ce vrea acolo și că nu înțelege de ce mă bag în treaba lui și că o să aflu eu cine-i el”, a sesizat Radu Gaciu situația din pădurea Făget de lângă baza Unirea. Unii clujeni s-au arătat atât de indignați de situație încât au presupus că acolo se construiesc blocuri și că administrația locală a dat undă verde și distrugerii acestei zonă, după dezastrul permis în pădurea Hoia. „În curând vom avem numai blocuri și betoane”, a scris și Flavia F..
Gaciu a declarat pentru Actualdecluj.ro că lucrările au continuat și după amiază și că la fața locului au apărut o serie de plăcute rosii pe copaci pe care scrie proprietate privată. Nici vorbă de vreun panou de șantier sau de alte precizări de la cel care lucra (se pare că era chiar proprietarul terenului cu pădure).  „Când apar utilaje în pădure care încep să niveleze toată zona verde este extrem de revoltăror. Mai ales că nu există niciun panou informativ sau cei din zonă nu sunt informați cu privire la demersurile pe care un proprietar privat le face, mai ales că toată lumea folosește această pădure din Mănăștur. Oamenii se plimbă sau aleargă prin pădure. Atitudini din acestea prin care ni se spune că e proprietate privată, fac ce vreau, ne duc cu gândul la faptul că aceste lucrări anunță ceva necurat în această zonă. Sunt cazurile din Hoia, cele din pădurea din Florești care deja ne-au obișnuit cu atitudinea investiorilor imobiliari sau beneficiarilor privați față de zonele verzi ale Clujului care vor să construiască peste tot”, a spus Gaciu.
 Gaciu a mai spus că a făcut sesizare la Poliție dar și la Primărie privind situația din Mănăștur.
(fotografii de după amiază din zonă, după ce au apărut plăcuțele pe copaci cu „Proprietatea privată”)
Terenul de 3000 de metri pătrați din zona bazei Unirea unde au inceput lucrări de nivelare în pădure e proprietatea privată. Aparține lui Aurel Drînda care administează societatea Efemer Com Construct din Florești care activează în sectorul lemnului (fabrică de cherestea).
Zona în cauză apare în Planul Urbanistic General ca zonă Vs, zonă verde cu rol de complex sportiv. Specialiștii Primăriei au arătat însă că la nivelul instituției nu s-au depus documentații sau nu s-au inițiat demersuri pentru proiecte în zona verde la care au făcut referire clujenii și unde a apărut buldozerul. Nici baza Unirea, nici alți proprietari ai terenurilor în cauză nu au pornit astfel de proiecte arată cei de la Strategii Urbane. Aceștia i-au liniștit pe clujeni că în zonă nu se pot construit nici blocuri și nici vile.
Drînda nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii legate de situația din Mănăștur.
Vom reveni cu amănunte.
(Drinda Aurel, administrator Efemer Com Construct, sursa Facebook)

Surs foto: Radu Gaciu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare