Închide

Se modifică orarul de vizitare al primului muzeu etnografic din țară. Care sunt schimbările

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 12, 2015 0 368

Se modifică orarul de vizitare al primului muzeu etnografic din țară, cel de la Cluj, din 1 iulie: muzeul va fi închis lunea și marțea, dar și orele de vizitare se modifică.

Pe timpul verii, programul de vizitare a celor două secții ale muzeului – cea de pe Memorandumului și secția în aer liber de pe Tăietura Turcului –  va fi de miercuri până duminică, între orele 10 și 18, cu mențiunea că în parcul etnografic ultima intrare a vizitatorilor trebuie să aibă loc cel târziu la ora 17. Muzeul va fi deschis de marți până duminică.

Prețul biletelor rămâne același, 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru preșcolari, elevi, studenți și pensionari.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. A fost constituit în anul 1922 și a început să funcționeze, oficial, din 1 ianuarie 1923. Este primul muzeu românesc înființat pe baza unui program științific, la a cărui alcătuire au contribuit mari specialiști ai epocii. Clădirea în care se află sediul administrativ al Muzeului Etnografic al Transilvaniei a luat numele principalei săli din incinta edificiului, denumită „Reduta” (de la termenul francez „redoute”, care înseamnă „sală de dans”).

Parcul Etnografic Romulus Vuia este primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat în 1929, şi se regăseşte printre cele mai mari muzee în aer liber din Europa, cu o suprafaţă de 16 hectare.

Citește și:

Cum au făcut clujenii primul parc etnografic din țară – care le-a inspirat pe toate celelalte

Nici un comentariu

Scrie un comentariu