Închide

Se lucrează încă după bunul plac al constructorilor pe șantierele din Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 07, 2016 0 336

Șantierele de construcții din oraș sunt departe de a respecta vecinătățile și orașul. După ce în august și septembrie s-au aplicat amenzi mai mici pentru curățenia în interiorul și exteriorul șantierelor active din oraș, în octombrie, sancțiunile aplicate de polițiștii locali aproape că s-au dublat.

Potrivit primărie, în urma unei acțiuni derulate de polițiștii locali săptămâna aceasta pe 12 șantiere aflate în curs de execuție s-au aplicat 5 amenzi în valoare de 9500 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru abateri precum depozitări de materiale pe domeniul public, lipsa curățeniei în interiorul și în apropierea șantierelor, lipsa rampelor de spălare a autovehiculelor și murdărirea carosabilului cu noroi.

Pe lângă sancțiunile aplicate, au fost dispuse măsuri de reglementare a situaţiei în termen de 48 de ore, astfel că acţiunea va continua şi în zilele următoare, urmând ca șantierele să fie verificate din nou.

În luna august, polițiștii locali au verificat 35 șantiere și au aplicat 4 amenzi de 7.000 lei pentru abateri similare.

În luna septembrie s-au verificat 19 șantiere și s-au aplicat 4 sancțiuni de 5500 lei pentru lipsa panoului de identificare a lucrărilor sau nerespectarea măsurilor privind cutățenia în interiorul și exteriorul șantierelor, în baza HCL nr. 191/2009 pentru buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu