Închide

Se deschide segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 28, 2018 0 621

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au anunțat că de astăzi va fi deschisă circulației porțiunea de Autostradă dintre Gilău și Nădășelu, în lungime de 9 km.

Reamintim că legătura segmentelor de Autostradă Câmpia Turzi – Gilău și Gilău Nădeșelu nu s-a putut realiza din pricina viaductului de peste Someș, pe care americanii de la Bechtel nu l-au mai construit. Astfel că deși lucrările la segmentul Gilău – Nădășelu s-au finalizat de mai bine de un an, lipsa viaductului a făcut ca drumul să nu poată fi folosit.

Conexiunea dintre cele două segmente nu mai este o problemă, astăzi, astfel că şoferii care vin de la Zalău/Satu-Mare/Baia-Mare vor putea intra pe autostradă la Nădășelu pentru a ieși la Turda.

Deschiderea tronsonului Gilău-Nădășelu (Autostrada Transilvania) este cel de-al doilea tronson de autostradă deschis circulației în acest an în județul Cluj, după cel cuprins între Turda și Aiud (Autostrada Turda – Sebeș).

Lucrările la viaductul de peste Someș au fost realizate de Tirrena Scavi, pentru suma de 25,98 milioane de lei.

În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit de Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare