Închide

Se deschide anul expozițional la galeria Casa Matei, prima expoziție e vernisată mâine

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 15, 2016 0 209

Se deschide anul expozițional la Casa Matei, cu expoziție Gesture Drawing a doi tineri artiști din Belgia și Croația, cursanți la Universitatea de Artă și Design.

Expoziția e semnată de tinerii artişti Charles J. de Bisthoven (Belgia) şi Mia Štark (Croaţia), studenţi masteranzi, la pictură, respectiv grafică, aflaţi la UAD Cluj-Napoca, iar vernisajul va avea loc mâine la ora 19 în Galeria Casa Matei.

Numitorul comun al celor doi artişti în realizarea expoziţiei Gesture Drawings îl reprezintă explorarea gestului şi a mişcării în desen. Atât Charles J. de Bisthoven, cât şi Mia Štark au o manieră de lucru directă şi spontană, mişcarea fiind pentru ei fundamentul desenului. Cei doi consideră că o expoziţie trebuie să prezinte modul în care gestul şi mişcarea se manifestă în feluri diferite şi variate. În expunerea creaţiilor lor, Charles J. de Bisthoven şi Mia Štark au optat pentru o delimitare a lucrărilor în spaţiile galeriei tocmai pentru ca privitorii să poată avea un contact direct cu desenele şi pentru ca acestea să poată „respira” în voie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu