Închide

Se caută trenuri noi pentru ruta Cluj-Huedin, Autoritatea pentru Reformă Feroviară vrea 62 de ”rame” electrice

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 14, 2022 0 98

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat în platforma națională de achiziții publice anunțul de consultare a pieței pentru a obține valoarea estimativă unitară actualizată pentru achiziția a 62 rame electrice noi pentru scurt parcurs (RE-R), dintre care o parte vor circula în Cluj.

Autoritatea urmărește să organizeze o procedură de achiziție de rame electrice noi pentru scurt parcurs și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței acestora la 30 de ani. Conform documentului, se dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția unei rame electrice de scurt parcurs, cu o capacitate de transport formată din minim 200 locuri pe scaune fixe, cel puțin două locuri pentru persoane cu dizabilități și 200 locuri în picioare și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acesteia pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30 de ani.

Vehiculele vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice. În conformitate cu rezultatele studiului de fezabilitate elaborat de consultanții Băncii Europene de Investiții (BEI), trenurile vor fi utilizate pe rute din trei loturi – 20 trenuri pentru lotul București N – Ploiești S – Adjud; Iași – Pașcani – Suceava; Bacău – Pașcani, 23 de trenuri pentru rutele Brașov – Gheorgheni; Arad – Timișoara – Caransebeș; Huedin – Cluj – Bistrița și respectiv 19 trenuri pentru rutele București Nord – Ploiești Vest – Brașov; București N – Roșiorii; București Nord – București Obor / Fundulea și Constanța – Fetești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu